EU som medlare mellan Ukraina och Ryssland

Ole Elgström har tillsammans med Natalia Chaban och Michèle Knodt skrivit artikeln ”Perceptions of EU mediation and mediation effectiveness: Comparing perspectives from Ukraine and the EU”, som publicerats i tidskriften Cooperation and Conflict.

Författarna studerar hur EU:s medlingsförsök i konflikten Ukraina-Ryssland uppfattats av EU självt respektive i Ukraina. Anses EU vara en ”effektiv fredsmäklare”? Särskild vikt läggs vid faktorer som anses påverka medlingens effektivitet.

Resultaten visar bland annat att uppfattad oenighet inom EU ses som ett problem, särskilt i det ukrainska materialet.

Läs mer om artikeln på journals.sagepub.com

Ole Elgströms personliga sida