Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Elgström om EU:s roller gentemot Ukraina

Tillsammans med Natalia Chaban har Ole Elgström skrivit artikeln ”Constructing bridges and fostering growth: Interdisciplinary insights into European Union role conceptions and prescriptions”, som nyligen har publicerats i nättidskriften ”Cognition, Communication, Discourse”.

Författarna beskriver de roller som återfinns i EU-dokument med hjälp av de metaforer som används. De finner att två delvis motstridiga roller i relationen till Ukraina dominerar i materialet: en som ser EU som en välvillig, hjälpsam och likställd partner, och en som framställer EU som en auktoritet och lärare i en asymmetrisk relation.

Artikeln "Constructing bridges and fostering growth: Interdisciplinary insights into European Union role conceptions and prescriptions" (pdf, 160 kB, nytt fönster)

Ole Elgströms personliga sida