De flesta ministrar har haft solid politisk bakgrund

Hanna Bäck har samförfattat kapitlet "No More Political Insiders? Ministerial Selection in Sweden During the Post-WWII period" som nyligen publicerats i en bok om teknokratiska ministrar i de Europeiska länderna.

Kapitlet undersöker svenska ministrars bakgrund och visar på att de flesta ministrarna har haft en solid politisk bakgrund och att andelen "teknokrater" inte har ökat kraftigt.

Länk till boken.

Hanna Bäcks personliga webbsida.

Hanna_foto

Hanna Bäck

Professor i statsvetenskap med jämförande politik, politiska partier och regeringar samt politiskt beteende och politisk psykologi som främsta forskningsområden.

2017-12-14
Catarina Kinnvall och John Cash redaktörer för specialutgåva i Postcolonial Studies
2017-12-14
Douglas Brommesson om högskolepedagogiska meriter