Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Brommesson om ökad konflikt mellan riksdagspartier

Douglas Brommesson har, tillsammans med Ann-Marie Ekengren, författat kapitlet ”Homogenisation or fragmentation? Perceptions of mediatisation among Swedish and Finnish parliamenatrians” som återfinns i den nyutkomna volymen ”Cartelisation Convergence or Increasing Similarities?”.

Porträttbild av Douglas Brommesson

Boken är ett av de första försöken att ta ett samlat grepp om kartelliseringstesen om att partier blir mer och mer lika varandra till den punkt att de formar en kartell av partier. I boken studeras de svenska riksdagsgrupperna utifrån ett stort antal aspekter som antas främja kartellisering. Det samlade resultatet, med någon variation, är att kartelliseringstesen inte får stöd - tvärtom ökar skillnaderna och konfliktgraderna mellan partierna över tid.

Läs mer om boken på rowman.com

Douglas Brommessons personliga sida