Bäck om parlamentariska debatter

Vem representerar partiet i parlamentariska debatter? Hanna Bäck har, tillsammans med Markus Baumann, Marc Debus och Jochen Müller, analyserat den frågan i en studie av parlamentariska debatter i sex europeiska länder.

Deras analys visar att partiledningen begränsar debattdeltagande till ett mindre antal representanter, speciellt före ett val, i syfte att upprätthålla partiets ”varumärke”.

I den samförfattade artikeln ”The Unequal Distribution of Speaking Time in Parliamentary Party Groups” som nyligen har publicerats i tidskriften Legislative Studies Quarterly skriver forskarna mer utförligt om sina resultat.

Artikeln finns att läsa på Wiley Online Librarys webbplats

Hanna Bäcks personliga sida