Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bäck och Altermark om radikalisering

Vad påverkar sannolikheten att en individ ansluter sig till en radikal grupp? Hanna Bäck och Niklas Altermark har, tillsammans med Emma Bäck och Holly Knapton, studerat den frågan i en experimentell studie.

Resultaten av studien visar att när en individ upplever social exkludering så är sannolikheten högre att hen anpassar sig till en radikal grupps åsikter, speciellt om hen är känslig för avvisning. 

I den samförfattade artikeln ”The Quest for Significance: Attitude Adaption to a Radical Group Following Social Exclusion” som nyligen har publicerats i tidskriften International Journal of Developmental Science skriver forskarna mer utförligt om sina resultat. 

Artikeln finns att läsa på IOS Press webbplats

Hanna Bäcks personliga sida

Niklas Altermarks personliga sida