Annika Björkdahl om krigsvåldtäkter

Annika Björkdahl och Johanna Mannergren Selimovic har bidragit med kapitalet ”Feminist Ethnographic Research: Excavating Narratives of Wartime Rape” i boken ”Ethnographic Peace Research”.

Annika Björkdahl
Detta kapitel analyserar kvinnors berättelser om våldtäkt i krig för att bidra med ny kunskap om hur kvinnor erfar övergången från krig till fred. Bosnien-Hercegovina under krigsåren 1992-1995, ett land som bevittnad omfattande sexuellt våld, utgör kontexten för vår studie. Vi diskuterar också forskningsetik och olika metoder för att samla in berättelser utan att traumatisera kvinnorna som överlevt krigsvåldtäkter.

Läs mer om boken på palgrave.com

Annika Björkdahls personliga sida

2018-02-21
Fabio Cristiano om cyberwar och simuleringar