Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aggestam och Bergman Rosamond om etik och feministisk utrikespolitik

Karin Aggestam och Annika Bergman Rosamond har samförfattat artikeln ”Feminist Foreign Policy 3.0: Advancing Ethics and Gender Equality in Global Politics.” Artikeln är publicerad i ett specialnummer om etik och utrikespolitik i tidskriften ”The SAIS Review of International Affairs” (John Hopkins University Press).

Denna artikel analyserar genus och etik i utrikespolitiken och hur den svenska feministiska utrikespolitiken har utvecklats från dess lansering 2014 fram till idag. 

Prioriterade policyområden har varit kvinnors rättigheter, representation och resurser. Artikeln belyser hur den feministiska utrikespolitiken operationaliseras till en konkret metod och praktik i global politik.  
 
Läs artikeln på muse.jhu.edu

Läs specialnumret på muse.jhu.edu


Karin Aggestams personliga sida

Annika Bergman Rosamonds personliga sida