UTBILDNINGSPROGRAM: MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP (SASTV) 120hp
Frågor och svar på vanliga frågor

Anmälan och Antagning

Q: Hur anmäler jag mig?
A: Programmet är sökbart inom den nationella antagningsomgången med sista anmälningsdag den 15 april. Ansök via Antagning.se

Q: Jag har missat sista ansökningsdatum, kan jag göra en sen anmälan?
A: Du kan eventuellt göra en sen anmälan via Antagning.se efter den 8 juni.

Q: Kan jag anmäla mig till olika program i de två antagningsomgångarna?
A: Ja. Den internationella- och nationella antagningsomgången är två helt separata antagningsomgångar som inte påverkar varandra.

Masterprogram i statsvetenskap - allmänna frågor

Q: Hur många poäng är valfria inom programmet?
A: En termin är helt valfri, dvs. 30 högskolepoäng.

Q: Jag önskar ta ett studieuppehåll från programmet. Måste jag anmäla det?
A: Ja, ladda ned nedanstående blankett för Ansökan om studieuppehåll (pdf). Ansökan om studieuppehåll ska inkomma i god tid innan terminsstart.

Praktik

Q: Jag är intresserad av att genomföra en praktiktermin. Vart vänder jag mig?
A: Programmet har en samlad praktiksida. Klicka på praktik i vänsterram. Där hittar du svar på majoriteten av dina frågor som berör praktik inom masterprogrammet.

Q: Jag ska genomföra min praktik utomlands. Ska jag ansöka om studiemedel för utlandsstudier?
A: Nej, du ska ansöka som vanligt för studier i Sverige. Du antas till en praktikkurs vid Lunds universitet och ska som vanligt betala kåravgift. Åker du utomlands så kan du dock ansöka om merkostnadslån.

Q: Var hittar jag ansökningsblanketten för praktikkusen (STVL02)?
A: Se Avtal om praktik (pdf).

Q: Finns handledareutvärderingen på engelska?
A: Se länk för handledarutvärdering på engelska. Supervisor’s evaluation form (pdf)

Q: Var hittar jag blanketten för handledarutvärderingen?
A: Se länk för utvärderingsblankett avsedd för handledare. Blanketten går att fylla i elektroniskt. Handledarutvärdering (pdf)

Q: Var hittar jag blanketten för studentutvärderingen?
A: Se länk för utvärderingsblankett avsedd för student. Blanketten går att fylla i elektroniskt. Studentutvärdering (pdf)

Tillgodoräkande

Q: Jag vill ansöka om ett tillgodoräknande inom ramen för en kurs i statsvetenskap. Hur ansöker jag?
A: Vänligen använd formulär för Ansökan om tillgodoräknande (pdf). Ansökan om tillgodräknande och bifogade vidimerade studieintyg ska lämnas in till studierektor vid statsvetenskapliga instititutionen.

Sidansvarig: