Programmets struktur

UTBILDNINGSPROGRAM: MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP (SASTV) 120 hp
Masterprogrammet i statsvetenskap erbjuder dig en möjlighet till fördjupning inom statsvetenskap som förberedelse för yrkesliv eller forskarutbildning.

Som student kan du delvis själv välja profil baserat på ett utbud av kurser inom några av statsvetenskapens kärnområden såsom frågor om makt, politiska normer, institutionsbyggande, styrning och samarbete på olika nivåer från det lokala till det internationella.

Ämnets bredd möjliggör fokus på en mängd teman från internationella förhandlingar till lokal demokratiutveckling. Genomgående läggs stor vikt vid självständig analysförmåga som ger färdigheter för framtida yrkesverksamhet.

Termin för termin

1. Programmets första termin inleds med en obligatorisk introduktionskurs och en kurs i statsvetenskaplig metodologi.
  2. Under termin två läses ytterligare minst en statsvetenskaplig profilkurs som följs av valfria studier i statsvetenskap eller andra ämnen omfattande 15 högskolepoäng på avancerad nivå.
  3. Den tredje terminen väljer du själv kurser omfattande totalt 30 högskolepoäng i valfritt ämne på grund eller avancerad nivå. Det finns också möjlighet att bedriva utlandsstudier eller genomföra en praktiktermin.
  4. Den avslutande terminen skriver du ditt examensarbete i statsvetenskap omfattande 30 högskolepoäng.
Sidansvarig: