Party Regimes in Developing Countries

DELKURS I KANDIDATKURSEN I STATSVETENSKAP, HÖSTTERMIN.
STVC71, Political Science: Party Regimes in Developing Countries, 1st Cycle, 7.5 credits (G2F)

Kursen ges på engelska.

Party Regimes in Developing Countries (STVC71) Ny kurs!

Kursen jämför två typer av partisystem i utvecklingsländer. För det första fokuseras på ett antal länder i södra Afrika som för närvarande starkt domineras av ett politiskt parti: Sydafrika, Botswana, Namibia och Zimbabwe. Dessa står i kontrast till annan grupp länder från tredje världen som tidigare dominerades av ett politiskt parti, men som nu har utvecklats till flerpartidemokratier: Indien, Taiwan, Sydkorea och Mexiko.

Från denna jämförelse framträder de viktigaste frågorna i den här kursen: skulle länderna i södra Afrika som anges ovan också kunna utvecklas till stabila flerpartidemokratier, och i så fall under vilka förutsättningar skulle detta kunna hända?

Behörighet

För tillträde till kursen krävs godkända studier i statsvetenskap omfattande 1-60 högskolepoäng.

• Se schema, kursplan, litteratur och mer på vår engelska webbplats
    svet.lu.se/en
    .