von Schéele om övergivna platser

DN har publicerat en intervju med Cecilia von Schéele med anledning av hennes avhandlingsämne. Intervjun handlar om övergivna platser.

” – Det finns både en rädsla och en fascination inför stadens tomrum och mellanrum. Man kan inte avkoda platsen på samma sätt som andra. Är det en motorväg, en bit av en park eller en byggarbetsplats? Det kan både väcka irritation, något man måste ställa i ordning, men också fascination. Jag menar att båda synsätten är problematiska”.

Artikeln Övergivna platser är fyllda av liv finns att läsa på DN:s webbplats

Cecilia von Schéele disputerade den 16 september med avhandlingen The void: Urban wasteland as political space

Cecilia von Schéeles personliga sida