Var­je text­rad, var­je ord, var­je bok­stav skall folk tryggt kun­na lita på

Hur ska journalistiken behålla läsarnas förtroende? Om detta skriver Mikael Sundström i sin sista krönika i Skånska Dagbladet “Tidningen ska man kunna lita på”.

"Det är en vik­tig på­min­nel­se i en tid när jakt på klick inte själv­klart är sam­ma sak som jakt på lång­sik­tigt lä­sar­för­troende. Det an­sluter ock­så till en vik­tig de­batt om hur man kom­bi­nerar sak­lig rap­por­tering med åsikts­dri­van­de jour­na­li­stik. En all­män kla­gan är att jour­na­lister bara tyc­ker en mas­sa sa­ker som de inte har be­lägg för. Kan­ske är det för att fak­ta och opi­ni­ons­bild­ning stun­dom blandas sam­man?"

Läs hela krönikan "Tidningen ska man kunna lita på" på Skånska Dagbladets webbplats

Mikael Sundströms personliga sida

Bild på Mikael Sundström