Temakväll om underrättelseanalys drog mycket folk!

Torsdag den 30 mars bjöd institutionen in allmänheten till Edens hörsal i Lund för att visa vad som döljer sig bakom ämnet underrättelseanalys. Publiken i en nästan fullsatt hörsal fick bland annat höra ett antal provföreläsningar av professor Wilhelm Agrell och ett antal yrkesverksamma personer utanför akademin där underrättelseanalys utgör en väsentlig del.

Underrättelseverksamhet i olika former har kommit att spela en alltmer framträdande roll i internationella relationer, krishantering och affärsverksamhet.

Ämnet underrättelseanalys är beteckning på själva kunskapsproduktionen i ett underrättelsesystem och har utvecklats som en huvudsakligen erfarenhetsbaserad verksamhet. Många av studenterna är själva yrkesverksamma inom området och gästlärare tas in från flera delar av samhället.

Lunds universitets utbildning i underrättelseanalys är unik i landet och ges som fristående kurs upp till kandidat.

Läs tidningen Lundagårds referat från kvällen.

Wilhelm Agrells personliga sida här på institutionens webbplats.

Läs mer om ämnet underrättelseanalys: http://www.svet.lu.se/om-institutionen/tre-amnen-under-samma-tak/underrattelseanalys