SD kan inte räknas bort trots ett minskat stöd

Anders Sannerstedt har skrivit en debattartikel i Metro om att stödet för Sverigedemokraterna minskar men att man trots det inte kan räkna bort partiet.

”SD är det mest hatade partiet i Sverige. Många tänker nu säkert: ”Ja, äntligen. Nu går det åt rätt håll. Nu spricker bubblan. Hoppas SD åker ut ur riksdagen vid nästa val.” Det kommer inte att ske. Sverigedemokraterna kommer att finnas kvar i svensk politik under lång tid. De kan mycket väl få 20 procent i nästa val. Avgörande är att de andra partierna fortfarande har kvar sin grundsyn på flyktingmottagandet. De vill att Sverige ska kunna erbjuda många flyktingar en fristad, men problemet är att det finns en gräns för hur många som vi klarar att ta hand om på ett bra sätt. Det kan se ut som om regeringen och alliansen närmat sig SD:s flyktingpolitik. Men det är fortfarande stora skillnader. Den svenska opinionen i flyktingfrågan är djupt kluven. Därför kommer SD att finnas kvar.”

Debattartikeln går att läsa på metro.se

Anders Sannerstedts personliga sida