Rosén Sundström: Kinberg Batra måste bestämma sig

Malena Rosén Sundström uttalar sig om Anna Kinberg Batras utmaningar i artikeln Moderatledarens fyra tuffaste utmaningar i Svenska Dagbladet (9 okt). Den kommande veckan blir hektisk för moderatledaren Anna Kinberg Batra. Veckan kulminerar med partistämman som börjar på torsdag.

Utdrag ur arkikeln:

”Efter det senaste valet har Sverigedemokraterna vuxit i raketfart i opinionen. Före valet uppmanade Fredrik Reinfeldt svenskarna att öppna sina hjärtan. Eter valet har både Folkpartiet och Kristdemokraterna skickat signaler som tyder på en mindre liberal inställning när det gäller migration och integration. Frågan är vilken kurs moderaterna ska välja med Anna Kinberg Batra vid rodret.

–       Hon måste bestämma sig för hur moderaterna ska profilera sig när det gäller migration och integration. Hittills har hon i stort sett följts Fredrik Reinfeldts linje men det finns krav på hårdare tag inom partiet, säger Malena Rosén Sundström.”