Oels om klimatförändringar och migration på tyska ZDF

Angela Oels intervjuades om klimatförändringar och migration för nyhetssajten offentliga tyska TV-stationen ZDF.

Angela Oels förklarade varför termen "klimatflykting" på många sätt är problematisk och varför man inte kan lita på aktuella uppskattningar av siffror.

Naturligtvis är migration ett legitimt svar på klimatförändringarna, men den drabbade befolkningen från små ö-stater föredrar ofta arbetskraftsinvandring som ersättning till en flyktingstatus.

Och potentiellt drabbade befolkningar hävdar att en hel del migration fortfarande kan förebyggas om radikala utsläppsminskningar genomfördes politiskt.

Läs hela artiklen på tyska på heute.de