Lennhag om nya Karolinska sjukhuset

Mi Lennhag har skrivit en bokrecension om svensk byråkrati, offentlighetsprincipen och offentlig upphandling, med anledning av skandalen kring nya Karolinska sjukhuset.

Bokrecensionen utgår från boken ”Sjukt hus. Globala miljardsvindlerier – från Lesotho till Nya Karolinska” (Författare: Fredrik Mellgren och Henrik Ennart) och publicerades den 11 oktober i Svenska Dagbladet.

“‘Skandalen’ kom att bli invecklad, ekonomiskt kostsam, samt svårkontrollerad för medborgare, oppositionspolitiker och medier. En komplex och bokstavligt talat livsviktig skattefinansierad affär i miljardklassen skedde delvis i en gråzon mellan offentligt och sekretess-stämplat, mellan konkurrensutsatt marknad och direkta avtal, mellan tydliga budgetramar och skenande kostnader. Projektet kantades av ändrade tidsramar, svåröverskådliga totalkostnader och oförutspått dyrt underhåll”.

Bokrecensionen Grävjobbet avslöjar ett demokratiskt haveri finns att läsa på Svenska Dagbladets webbplats

Mi Lennhags personliga sida