Bokrecension av bok om liberalism

Johannes Lindvall har i Sydsvenskan skrivit en bokrecension om boken ”Liberalism- the life of an idea” av Edmund Fawcett.

”För den som vill sätta sig in i de liberala idéernas historia finns nu en utmärkt bok att tillgå: den brittiske journalisten Edmund Fawcetts "Liberalism - the life of an idea" är en engagerande redogörelse för liberalismens utveckling i Europa och Nordamerika.

Bokens främsta styrka är dess historiska djup och geografiska bredd. Fawcett börjar i Preussen på 1810-talet och rör sig obehindrat mellan Frankrike, Storbritannien, Tyskland och USA i sitt sökande efter liberalismens föränderliga väsen”.

Bokrecensionen finns att läsa på Sydsvenskans webbplats

Johannes Lindvalls personliga sida