Bäck: Unga är mer politiskt aktiva än äldre

Hanna Bäck och Emma Bäck intervjuas av Sydsvenskan i artikeln "Unga mer politiskt aktiva".

–  Det visade sig att när all politisk aktivitet läggs ihop, även i sociala medier, så är unga mer aktiva än äldre. De mobiliseras till att demonstrera, skriver debattinlägg och skriver under namninsamlingar, säger Hanna Bäck, professor i statsvetenskap till Sydsvenskan.

"Det politiska engagemanget hos unga har inte minskat alls. Tvärtom kan sociala medier sänka tröskeln för deltagande. Men de som utnyttjar de nya möjligheterna tycks, precis som förut, vara välutbildade personer med politiskt intresse." skriver Sydsvenskan.