Altermark: "Det blir någon slags kollektiv gissningslek"

SVT Nyheter har intervjuat Niklas Altermark angående den nya rapport som visar att statliga utredningar har på lösa grunder pekat ut ett omfattande fusk inom den personliga assistansen.

Både sittande och tidigare regeringar har baserat sin assistanspolitik på utredningar som saknar vetenskaplig grund, visar statsvetarna Niklas Altermark och Hampus Nilsson i sin nya rapport.

Se inslaget och läs artikeln Lundaforskare kritiska mot ”fuskberäkningar” på svt.se/nyheter

Samhällsvetenskapliga fakulteten har pratat med Niklas Altermark

Läs själva rapporten ”Det handlar om miljarder” En metodanalys av hur assistansfusket bedöms av svenska myndigheter.

Niklas Altermarks personliga sida här på institutionens webbplats

Hampus Nilsson är forskningsassistent här på Statsvetenskapliga institutionen. Han blir färdig med sin Mastersexamen med inriktning mot välfärdspolitik våren 2018.

Bild på Niklas Altermark av Maria Strömvik.