Agrell: Vi skapar ett samhälle vi inte vill ha

Wilhelm Agrell, aktuell med boken "Vem kan man lita på? Den globala övervakningens framväxt", skriver om ett Permanent undantagstillstånd i Sydsvenskan (25/11).

"I svallvågorna efter det senaste dådet under ett terrorhot utan skönjbart slut glider vi ännu ett stycke in i ett samhälle vi egentligen inte vill ha. I ett klimat av permanent undantagstillstånd kan övervakning föreslås av ett skäl, införas av ett annat och permanentas och utvidgas av ett tredje. Demokratin måste kunna skydda sig mot terrorhotet, hör vi, om inte med terrorns metoder så med de man ännu för tio år sedan värjde sig mot. Någonstans längs vägen, i en påskyndad lagstiftningsprocess där ledarskap och handlingskraft blivit viktigare än principiella invändningar, riskerar ännu ett stycke gå förlorat av sådant som sedan kanske aldrig går att få tillbaka.​"

Läs hela inlägget på sydsvenskan.se

Wilhelm Agrell