Tre ämnen samsas under samma tak!

Våra tre ämnen.

• Statsvetenskap, studiet av politik som söker svar på stora frågor som Varför finns det krig? Hur kommer det sig att människor sluter sig samman i stater? men även söker svar på det mer lokala och vardagliga, t ex hur det kommer sig att människor röstade på ett visst sätt i kommunalvalet.
  • Freds- och konfliktvetenskap som jämför konflikters ursprung och varför exempelvis demokratiseringsprocesser kan leda till ökade konflikter och instabilitet.
  • Underrättelseanalys är beteckning på själva kunskapsproduktionen i ett underrättelsesystem som i olika former har kommit att spela en alltmer framträdande roll i internationella relationer, krishantering, affärsverksamhet och brottsbekämpning.
Sidansvarig:

Körbärsblom utanför Eden.