Fredsbyggande i Israel och Palestina

Hur kan de växande klyftorna mellan olika grupper i Israel och Palestina överbryggas?
Projektmedel: Lunds universitet och Vetenskapsrådet.

Projektet undersöker de skillnader som finns i fredsbyggande mellan elitbaserade fredsförhandlingar och gräsrotsbaserade fredsorganisationer samt vad dess långsiktiga konsekvenser.

Forskningsprojektet har tre övergripande mål:

(1) att kritiskt granska olika fredsdiskurser och förslag på elitnivån i fredsprocessen;

(2) att analysera alternativa fredsdiskurser och strategier på den sociala och gräsrotsnivån; och

(3) att identifiera fredsklyftor och hur de kan tänkas påverka byggandet av en långsiktig fred i den israelisk-palestinska konflikten.

Projektet ingår i forskningsområdet MECW - Middle East in the Contemporary World, som koordineras av Centrum för Mellanöstern.

Sidansvarig: