Digitalisering av Herbert Tingstens vetenskapliga skrifter och politiska publicistik

Projektet syftar till att digitalisera Herbert Tingstens skrifter.
Finansierat av Riksbankens Jubileumsfond.

Detta projekt, som har en kulturbevarande såväl som forskningsförberedande funktion, syftar till att på nytt tillgängliggöra den svenske statsvetaren och publicisten Herbert Tingstens vetenskapliga produktion och politiska publicistik.

Projektet sammanför forskare från fyra statsvetenskapliga institutioner i landet, med avsikten att sammanställa, redigera, tematisera och digitalisera Tingstens statsvetenskapliga och politiska skrifter, samt hans journalistik i tidskrifter och dagspress, främst Dagens Nyheter.

Målet är en öppen portal/hemsida, där Tingstens produktion tillgängliggörs - periodiserad och tematiserad - i sökbar fulltext, upprättad i samarbete med Universitetsbiblioteket (UB) i Lund och administrerad av redaktionen för Statsvetenskaplig tidskrift. Genom infrastrukturprojektet bereds marken för viktig idéhistorisk och disciplinanalytisk forskning, både om Herbert Tingstens gärning som statsvetare och ”public intellectual” och om statsvetenskapens disciplinära utveckling.

Sidansvarig:

Forskare på projektet