Visionen om den gröna staden: hur grön kan den bli?

Seminarium
Kan mer natur bidra till en ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar stad? Vilka är vinnarna och vilka är de eventuella förlorarna? Välkommen till ett halvdagsseminarium om den gröna staden.

Seminariet innehåller kortare presentationer om: gröna visioner, gestaltning, drivkrafter och barriärer för att bevara och skapa mer natur i staden, om socio-ekologiska dilemman och hur en strategisk placering av gröna och blå lösningar kan mildra den urbana värmeö-effekten och översvämningsrisker. Utöver föreläsningarna blir det panelsamtal med deltagande forskare samt en avslutande reflektion av representanter från Boverket, Naturvårdsverket och Kommunförbundet Skåne.

Mer info och anmälan: http://www.cec.lu.se/sv/event/visionen-om-den-grona-staden-hur-gron-kan-den-bli-0

Tid:
2017-10-23 09:00 till 12:00