Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ted Svensson: Ny artikel om selektivt återberättande inom nationalistiska rörelser

Ted Svensson har samförfattat en artikel som nyligen publicerades i tidskriften Journal of Social and Political Psychology. Artikelns titel är "Lessons from the Past for the Future: The Definition and Mobilisation of Hindu Nationhood by the Hindu Nationalist Movement of India" och den är publicerad som open access.

Studiens övergripande fokus är den tendens som nationalistiska rörelser uppvisar vad gäller att vilja förankra föreställningar om gemenskap i ett selektivt återberättande av historiska skeenden. Dess specifika empiriska inslag är den indiska hindunationalismens sammanvävande av partikulära representationer av det förflutna med en, med oss, samtida och snäv avgränsning av det indiska.

Läs hela artikeln här på the Journal of Social and Political Psychology website

Ted Svenssons personliga sida