Skovgaard i specialutgåva om fragmentering av klimatfinansiering

Jakob Skovgaard är medredaktör för och bidrar till en specialutgåva av tidskriften “International Environmental Agreements” med titeln “Managing fragmentation and complexity in the emerging system of international climate finance”.

Specialutgåvan handlar om vilka faktorer som har influerat hur finansiering av klimatåtgärder i utvecklingsländer (klimatfinansiering) styrs, och hur det kunde styras bättre.

En viktig insikt från specialutgåvan är behovet av att se arrangemang för att styra klimatfinansiering som ett system som skiljer sig från, men är insnärjd med, det övergripande systemet för att styra klimatförändringarna.

En viktig faktor är det nära men kontroversiella förhållandet mellan klimatfinansiering och utvecklingsfinansiering. Samtidigt uppvisar klimatfinanssystemet en väsentlig grad av "fragmentering" - förstås som ett lapptäcke av institutioner, normer och aktörer - en dynamik som också finns i klimatpolitik generellt sett.

Jakob Skovgaards personliga sida här på webbplatsen.

Special issue: managing fragmentation and complexity in the emerging system of international climate finance på link.springer.com

Bild på Jakob Skovgaard

2017-05-19
Per Andersson har disputerat!
2017-05-18
Blickar tillbaka på studier om intellektuella funktionshinder
2017-05-18
Hur även skenval kan snabba på demokratiska förändringar
2017-05-11
Aggestam om genus och fredsförhandlingar vid Monash University
2017-05-05
Per Anderssons avhandling spikad!