Oels talar på Paris klimatkonferens

OUTREACH FÖR VÅRA FORSKARE: Gästprofessor Angela Oels är värd för ett av de officiella sidoevenemangen på klimatkonferensen i Paris COP 21. Evenemanget tar upp betydelsen av samhällsvetenskaplig forskning för att förstå klimatförändringsrelaterad migration.

”The importance of social science research for understanding climate change induced migration” arrangeras av tre universitet: Lund, Lancaster och Hamburg. Sidoevenemang och utställningar etablerades som en plattform för observatörsorganisationer med begränsade möjligheter att tala i de formella förhandlingarna, för att de ska kunna samverka med politiker och andra deltagare, för kunskapsutbyte, nätverkande och utforskande av genomförbara alternativ för att möta klimatutmaningen.

Mer om evenemanget och de många olika talarna (på engelska):

Artikel utforskar hur Pokémon GO påverkar bilden av östra Jerusalem
Robyn Eckersley till Lund på Kerstin Hesselgrens gästprofessur
Har svensk demokrati cancer? Svar till Torbjörn Nilsson
2017-09-15
Civilministern på besök
2017-09-11
DN Debatt: ”Regeringskansliet är för stort och för resursstarkt”