Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jubileumsvolym väljer skapandet av en svensk, feministisk utrikespolitik

Den akademiska tidskriftsartikeln ”Swedish Feminist Foreign Policy in the Making: Ethics, Politics, and Gender”, samförfattad av Karin Aggestam och Annika Bergman Rosamond, är med i Carnegie Councils 30-års-jubileumsvolym av tidskriften "Ethics & International Affairs” (Special Collection of Editors' Picks).

Under 2014 bildades världens första självdefinierade feministiska regering i Sverige. Sverige blev också den första staten någonsin att offentligt anta en feministisk utrikespolitik, med en uttalad ambition att bli den "starkaste rösten för jämställdhet och kvinnors och flickors mänskliga rättigheter”.

Artikeln strävar efter att undersöka och belysa en del av innehållet i och några sannolika framtida inriktningar av feministisk utrikespolitik.

Läs artiklen "Swedish Feminist Foreign Policy in the Making: Ethics, Politics, and Gender" av Aggestam och Bergman Rosamond på ethicsandinternationalaffairs.org