Ina Möller i Malmöpanel om Klimatförvirring

OUTREACH FÖR VÅRA FORSKARE: På Malmö Högskola igår (4/11) arrangerades evenemanget Klimatförvirring med syfte att förklara COP21, som klimatförhandlingarna i Paris kallas, samt ta upp vad man kan göra för att påverka.

Ina Möller, doktorand på Statsvetenskapliga institutionen satt i expertpanelen på plats i Malmö.

Fem talare från tre olika städer kopplades samman i en streamad sändning och berörde COP21 från var sitt perspektiv. Stockholm och Umeå kopplades upp mot Malmö och den lokala Malmöpanelen bestående av experter kring området klimatförhandlingar och miljörörelsens roll.

I panelen:

• Ina Möller, doktorand i statsvetenskap, inom klimatpolitik och miljöförvaltning
  • Thomas Hedlund, föreläsare om klimatförhandlingar i allmänhet och COP21 i synnerhet
  • Birk Andersson, föreläsare om klimatförhandlingar, Naturskyddsföreningen
  • Caroline Westblom, PUSH Sverige, aktiv i klimatrörelsen och ackrediterad till COP21 för PUSH Sverige

Initiativtagare till eventet var PUSH Sveriges medlemmar. PUSH Sverige är en digital plattform och ett nationellt nätverk för unga som är intresserade av och engagerade i hållbarhetsfrågor.

Den 30 november till 11 december samlas världens länder i Paris för COP21, det tjugoförsta partsmötet under FN:s klimatkonvention. Mötet är särskilt viktigt eftersom länderna där ska enas om ett nytt globalt klimatavtal som ska gälla från år 2020.

Läs mer om evenemanget Klimatförvirring på facebook.com

Artikel utforskar hur Pokémon GO påverkar bilden av östra Jerusalem
Robyn Eckersley till Lund på Kerstin Hesselgrens gästprofessur
Har svensk demokrati cancer? Svar till Torbjörn Nilsson