Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Annika Björkdahl på Almedalsveckan om jämställd utrikespolitik

OUTREACH FÖR VÅRA FORSKARE: Annika Björkdahl medverkar idag vid seminariet "Kommuner behövs för ett jämställt utvecklingssamarbete". Varför är lokala nivån viktig vad gäller utveckling av jämställdhet? Hur kan internationellt samarbete leda till utveckling av jämställdhet? Vad händer när jämställdhetspolicys ska omvandlas till verklighet? Seminariet konkretiserar jämställt utvecklingssamarbete och visar på möjligheter för svenska kommuner att samarbeta internationellt för både lokal och global utveckling genom kommunala partnerskap.

Kommuner behövs för ett jämställt utvecklingssamarbete Vi konkretiserar jämställd utrikespolitik och visar på möjligheter för svenska kommuner att samarbeta internationellt för lokal och global utveckling. Dessutom tar vi del av forskning på området som visar på behovet av ett genusperspektiv i lokal förvaltning.

Medverkande från LU: Annika Björkdahl, professor i statsvetenskap

Arrangör: ICLD, Internationellt Centrum för Lokal Demokrati

Tisdag 30 juni 2015
Tid: 13:00 - 14:00
Plats: Kaserngatan 1, ICLD:s lokaler
Läs mer om arrangemanget här