Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

17 globala mål för en mer jämlik värld

Kristina Jönsson och Magdalena Bexell presenterar sin nya rapport ”Swedish Responsibility and the United Nations Sustainable Development Goals” på Expertgruppen för biståndsanalys lunchseminarium den 20 juni.

På seminariet kommer Sveriges arbete med de 17 globala målen från Agenda 2030, som bland annat handlar om att utrota fattigdom och hunger, att diskuteras. Alla i Sverige har en roll i att förverkliga dessa mål, men ansvarsfördelningen är inte given.

I rapporten har Kristina Jönsson och Magdalena Bexell identifierat ett antal spänningar som behöver hanteras för att Sverige på ett trovärdigt sätt ska kunna inspirera och bidra till arbetet med målen på en global nivå.

Läs mer om seminariet på Expertgruppen för biståndsanalys webbplats

Kristina Jönssons personliga sida

Magdalena Bexells personliga sida